facebook

Odpłatność za żywienie m-c kwiecień:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Poniedziałek (16.04.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) pasta rybna z koperkiem (30g) serek Gouda (20g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – rosół z lanymi kluskami (250g) kurczak w potrawce z kurkumą (150g) ryż brązowy (60g) bukiet jarzyn gotowanych z kalafiorem i brokułami (60g)

Podwieczorek – ciastko drożdżowe z owocem (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka ze słonecznikiem z masłem, wieprzowy pasztet pieczony, ogórek kiszony (1,7), herbata rooibos z owocami

Obiad – krem pomidorowo-marchewkowy z soczewicą, grzanki (1,7,9), pierogi leniwe z białym twarogiem, musem waniliowo-jabłkowym, surówka z marchwi i ananasa (1,3,7), woda mineralna

Podwieczorek – pół banana, wafle ryżowe z cynamonem i stewią (1)

Wtorek (17.04.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – bułka owsiana (60g) masło (10g) Almette ziołowy (30g) szynka drobiowa (20g) pomidorki cherry (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – zupa kalafiorowa (250g) kotlety drobiowo-wieprzowe (80g) ziemniaki purre (150g) mizeria (150g) kompot

Podwieczorek – galaretka z owocami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z pestkami dyni z masłem, twarożek ze szczypiorkiem (1,7), kakao (7)

Obiad – zupa z żółtej fasolki szparagowej (9), wieprzowe leczo z pomidorami, soczewicą, cukinią, kukurydzą i groszkiem, pyzy i surówka z kiszonego ogórka i papryki (1,7,9), kompot owocowy

Podwieczorek – kiwi, dwa biszkopty (1,3,7)

Środa (18.04.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie –chleb wiejski na maślance (60g) masło (10g) serek Capresi naturalny z rzodkiewką (20g) polędwica Smyka (20g) herbata malinowa (250g)  

Obiad – zupa pieczarkowa z makaronem (250g) gulasz węgierski (200g) kasza jęczmienna (60g) buraczki z chrzanem (60g) woda mineralna

Podwieczorek – ciasto czekoladowe z wiśniami i migdałami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, jajko gotowane z wolnego wybiegu, kiełki (1,3,7), herbata z dzikiej róży

Obiad – kapuśniak z włoskiej kapusty (9), gyros drobiowy, ziemniaki pieczone z ziołami, sos tzatziki, surówka colesław (7), kompot owocowy

Podwieczorek – jogurt naturalny z musem brzoskwiniowym i granolą (1,7)

Czwartek (19.04.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) pastella twarogowo-warzywna z kiełkami (30g) szynką z indyka (20g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – zupa jarzynowa z kalarepą (250g) spaghetti z sosem bolońskim, marchewką, zielonym groszkiem i wiórkami sera (300g) bukiet sałat z sosem koperkowym (60g) kompot

Podwieczorek – kasza manna z owocami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z makiem z masłem, szynką drobiową, pomidor (1,7), herbata owocowa

Obiad – zupa meksykańska z fasolą (9), kurczak w sosie potrawkowym, ryż, gotowana marchewka z groszkiem (1,7), kompot owocowy

Podwieczorek – ciasto bananowo-kakaowe (1,3,7)

Piątek (20.04.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) pasta jajeczna ze szczypiorkiem (30g) mini rogalik maślany (20g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – zupa pomidorowa z ryżem (250g) pierogi z serem i sosem truskawkowo-malinowym (300g) tarty seler z brzoskwiniami (60g) kompot

Podwieczorek – muf finki kakaowe (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka graham z masłem i powidłami (1,7), herbata owocowa

Obiad – krem z białych warzyw ze grzankami (1,7,9), tuńczyk w delikatnym sosie pomidorowym z czerwoną cebulką i pietruszką, makaron penne, miks sałat z sosem ogrodowym (1,4,7), kompot owocowy

Podwieczorek – ciasteczko jaglane z żurawiną (1,3,7)

 

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP