facebook

Odpłatność za żywienie m-c styczeń:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Środa (02.01.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) szynka Smyka (20g) ser królewiecki (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa kalafiorowa (250g) spaghetti z sosem bolońskim, zielonym groszkiem, marchewką i wiórkami sera (300g) surówka koperkowa (60g)

Podwieczorek – kaszka manna z mussem owocowym (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka razowa z masłem, szynka drobiowa, sałata (1,7), kawa Inka na mleku (7),

Obiad – zupa wielowarzywna z koperkiem (9), kasza bulgur, sos pomidorowy z warzywami (7,9)

Podwieczorek – gruszka, herbatniki bebetki (1,3,7)

Czwartek (03.01.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) twarożek z warzywami (30g) polędwica z indyka (20g) herbata z dzikiej rózy (250g)

Obiad – krem z białych warzyw z bagietką paryską (250g) kotlet drobiowo-wieprzowy (80g) ziemniaki puree (150g) buraczki na ciepło (60g)

Podwieczorek – ciasto drożdżowe z budyniem (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, pasztet wieprzowy, rzodkiewka (1,7), napar owocowy

Obiad – krem pomidorowy z grzankami (1,9), makaron penne, sos carbonara z groszkiem (1,7)

Podwieczorek – galaretka z truskawkami

Piątek (04.01.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami chia (60g) masło (10g) pastella jajeczna ze szczypiorkiem (30g) rogalik maślany (50g) herbata malinowa (250g)

Obiad – zupa pomidorowa z ryżem (250g) naleśniki z twarożkiem waniliowym, mussem owocowym polane sosem czekoladowym (350g) bukiet sałat (50g)

Podwieczorek – koktajl wieloowocowy na jogurcie i maślance (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka graham z masłem, pół jajka, pomidor (1,3,7), napar owocowy

Obiad – zupa kalafiorowa z ziemniakami (9), filet rybny panierowany z sezamem, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej (1,3,4,7,11)

Podwieczorek – drożdżówka ze śliwkami i kruszonką (1,3,7)

Poniedziałek (07.01.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) szynka drobiowa (20g) ser Capresi ziołowy (20g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – krupnik z kaszą jaglaną (250g) pulpety drobiowo-cielęce z sosem koperkowym (200g) makaron penne mieszany z razowym (60g) bukiet surówek (60g)

Podwieczorek – deser z granolą(150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z makiem, masło, szynka Babuni, kiełki, rzodkiewka (1,7), napar owocowy

Obiad – zupa ogórkowa z koperkiem (1,7,9), ryż z sosem słodko-kwaśnym z ananasem, kukurydzą i kurczakiem (1,7,9)

Podwieczorek – jabłko, chrupki kukurydziane

Wtorek (08.01.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie –  chleb pszenno-żytni (60g) masło (10g) Almette pomidorowy (20g) schabik cygański (20g) herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – krem brokułowo-cukiniowy z płatkami migdałowymi (250g) roladki drobiowe z masłem i pietruszką zieloną (80g) ziemniaki (150g) marchewka z groszkiem (60g)

Podwieczorek –  mini rogaliki z czekoladą, owoc (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka razowa z masłem, szynka drobiowa, pomidor, sałata (1,7), napar ziołowy

Obiad – krem z zielonych warzyw z grzankami (1,7,9), kotlecik mielony, ziemniaki puree, marchewka z groszkiem (7)

Podwieczorek – Panna cotta z musem truskawkowym (7)

Środa (09.01.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb wieloziarnisty (60g) masło (10g) pastella twarogowo-warzywna z fetą (30g) polędwica z indyka (20g) herbata wieloowocowa (250g)

Obiad – zupa węgierska (250g) pierogi leniwe ze śmietaną i sosem truskawkowo-malinowym (300g) tarta marchew z jabłkiem (60g)

Podwieczorek – kokosanki (100g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z pestkami dyni, masło, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony (1,7), kakao (7)

Obiad – rosół z makaronem i warzywami (1,3,9), naleśniki z domieszką mąki orkiszowej z serkiem waniliowym, sos malinowy, surówka z marchwi (1,3,7)

Podwieczorek – pizzerinka z salsą pomidorową, bazylią i oregano (1,3,7)

Czwartek (10.01.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) Capresi paprykowy (20g) szynka wiejska (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – zupa pieczarkowa z makaronem (250g) gulasz z pyzami (350g) surówka z modrej kapusty (60g) ogórek kiszony (30g)

Podwieczorek – muf finy kakaowe (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, szynka drobiowa, papryka (1,7), napar owocowy

Obiad – krem z pieczonej dyni z grzankami (1,9), schab w sosie pieczeniowym, kasza pęczak, surówka z buraka (1,9)

Podwieczorek – koktajl wiśniowy na jogurcie naturalnym, chrupki kukurydziane (7)

Piątek (11.01.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) pasta jajeczna z koperkiem (30g) chałka z konfiturą malinową (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa neapolitańska (250g) medaliony rybne (80g) ziemniaki (150g) szpinakowe puree (60g) surówka z kapusty kiszonej (50g)

Podwieczorek – paluch serowy (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z ziarenkami, masło, pasta z makreli i pomidorów (1,4,7), napar owocowy

Obiad – zupa z żółtej fasolki z koperkiem i ziemniakami (7,9), makaron penne z sosem arrabiata z papryką i natka pietruszki (9)

Podwieczorek – zapiekana bułeczka z jabłkiem i cynamonem (1,3,7)

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP