facebook

Odpłatność za żywienie m-c wrzesień:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Poniedziałek (17.09.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) ser szlachecki (20g) szynka Smyka (20g) sałata, ogórek, pomidorki cherry (30g) herbata miętowa (250g)

Obiad – krupnik z kaszą pęczak (250g) pyzy w sosie malinowo-truskawkowym (300g) tarty seler z brzoskwiniami (60g) woda mineralna

Podwieczorek – pudding śmietankowy z owocami czarnej porzeczki (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka razowa z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszonych (1,7), napar owocowy

Obiad – krem z ciecierzycy z kminkiem, pestki słonecznika (7,9), sos słodko-kwaśny z ananasem i warzywami, ryż (9)

Podwieczorek – śliwka, wafle ryżowe

Wtorek (18.09.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) twarożek ze szczypiorkiem (20g) polędwica drobiowa (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa neapolitańska (250g) gołąbki bez zawijania z kapustą włoską, kasza bulgur i sosem pomidorowym (200g) ziemniaki (150g) fasolka szparagowa (60g) kompot

Podwieczorek – arbuz z melonem (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka graham z masłem, ser żółty i sałata (1,7), napar rooibos

Obiad – zupa kalafiorowa ze śmietanką (7,9), zraziki wieprzowe w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, buraczki z cebulką (1,7,9)

Podwieczorek – ciasteczko ze słonecznikiem (1,3,7)

Środa (19.09.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) szynka Smyka (20g) ser szlachecki (20g) herbata malinowa

Obiad – zupa jarzynowa z kalarepą (250g) gulasz węgierski z czerwoną papryką (150g) kasza jęczmienna (60g) surówka z modrej kapusty, sałatka z ogórków (80g) kompot

Podwieczorek – deser jogurtowy z granolą i mango (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka graham z masłem, pasta z tuńczyka i pomidorów, kiełki (1,7), napar owocowy

Obiad – rosół z makaronem i warzywami (1,3,9), naleśniki z serkiem jagodowym, surówka z marchewki i selera (1,3,7,9)

Podwieczorek – galaretka z owocami leśnymi, chrupki kukurydziane

Czwartek (20.09.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb pszenno-żytni (60g) masło (10g) Almette śmietankowy z rzodkiewką (20g) szynka wiejska (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – krem dyniowo-marchewkowy z batatami i imbirem (250g) pulpety drobiowo-cielęce z sosem koperkowym (250g) makaron penne (60g) surówka meksykańska z czerwoną fasolą (60g) woda mineralna

Podwieczorek – paluch serowy (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, serek grani, rzodkiewka (1,7), napar owocowy

Obiad – barszcz biały z grzankami (1,7,9), pieczone udko z kurczaka w rozmarynie, puree ziemniaczane, surówka z kapusty pekińskiej (9)

Podwieczorek – bułka drożdżowa z jabłkiem i cynamonem (1,3,7)

Piątek (21.09.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami chia (60g) masło (10g) pasta jajeczna z koperkiem (30g) rogalik z powidłami (20g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – krem brokułowy z płatkami migdałowymi (250g) pierogi z serem i śmietaną polane mussem jagodowym (300g) tarta marchew z ananasem (60g) kompot

Podwieczorek – koktajl owocowy na maślance (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z makiem, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka (1,3,7), napar z dzikiej róży

Obiad – zupa jarzynowa z brukselką (9), makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem (1,3,4,7,9)

Podwieczorek – pudding ryżowy na mleku z wanilią i musem truskawkowym (7)

Poniedziałek (24.09.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb wiejski na maślance (60g) masło (10g) serek Capresi paprykowy (20g) schabik cygański (20g) ogórek małosolny (20g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – zupa fasolowa (250g) spaghetti z zielonym groszkiem, cukinią i wiórkami sera (300g) bukiet sałat z sosem ogrodowym (50g) woda mineralna

Podwieczorek – ciasto drożdżowe z owocem (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka graham z masłem, paprykarz wegetariański, kiełki i rzodkiewka (1,7), napar owocowy

Obiad – krem pomidorowy z ryżem (9), pierogi ruskie z cebulką, warzywa gotowane (1,3,7)

Podwieczorek – gruszka, chrupki kukurydziane

Wtorek (25.09.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb żytni (60g) masło (10g) polędwica z indyka (20g) ser królewiecki (20g) herbata wieloowocowa (250g)

Obiad – krupnik z kaszą jaglaną (250g) gyros drobiowy (80g) ryż po turecku (150g) surówka koperkowa (60g) kompot

Podwieczorek – kokosanki (100g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, pasta jajeczna, sałata i pomidor (1,7), napar owocowy

Obiad – zupa meksykańska z kukurydzą i papryką (9), panierowany w sezamie filet drobiowy, puree ziemniaczane, mizeria z koperkiem (1,3,7,11)

Podwieczorek – foccacia z salsą pomidorową i bazylią (1,3,7)

Środa (26.09.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) pastella twarogowa z rzodkiewką i bazylią (30g) polędwica Smyka (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – krem z pora i selera z bagietką paryską (250g) schab pieczony z sosem (180g) ziemniaki (150g) biała kapusta na ciepło (80g) kompot

Podwieczorek – pudding czekoladowy z migdałami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka razowa z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony (1,7), napar owocowy

Obiad – zupa grochowa na wędzonce (1,7,9), warzywa curry z cukinią, papryką, czerwoną fasolką, kasza gryczana (9)

Podwieczorek – ciasto marchewkowe z jabłkiem (1,3,7)

Czwartek (27.09.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – bułka z otrębami (60g) masło (10g) pastella wielowarzywna z serem feta (20g) szynka Gerwazego (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa kalafiorowa (250g) pyzy z sosem myśliwskim (300g) buraczki (50g) kapusta modra z jabłkiem (50g) woda mineralna

Podwieczorek – muf finki kakaowe (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z ziarenkami z masłem, pasta jajeczna z koperkiem, ogórek zielony (1,3,7), napar owocowy

Obiad – krem dyniowy z mlekiem kokosowym, imbirem i curry, grzanki (1,7,9), strogonow drobiowy, kasza gryczana, buraczki z cebulką (1,7,9)

Podwieczorek – panna cotta z musem malinowym (7)

Piątek (28.09.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) jajko ze szczypiorkiem (30g) chałka z konfiturą malinową (20g) herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – zupa ogórkowa (250g) naleśniki z twarożkiem i frużeliną jabłkowo-brzoskwiniową (300g) sos czekoladowy (20g) tarty seler z ananasem (50g) kompot

Podwieczorek – ciastko zbożowe z pestkami dyni, słonecznika na miodzie (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka mleczna z masłem i twarożkiem z ananasem, (1,7), napar owocowy

Obiad – krupnik z kaszą pęczak (1,9), jajko sadzone, puree ziemniaczane, marchewka z groszkiem (3,7)

Podwieczorek – budyń czekoladowy z wiśniami (7)

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP