facebook

Poniedziałek (16,04.2018 r.)

- Zupa ogórkowa (niezabielana). Pieczone udko z kurczaka z ryżem brązowym i warzywami gotowanymi. Świeży sok wyciskany

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Wtorek (17.04.2018 r.)

-  Krem z kalafiora (niezabielany) Pierś drobiowa z pary, z ryżem brązowym i mieszanką chińską w sosie słodko-kwaśnym, (możliwość jedzenia pałeczkami). Herbatka owocowa. Odstępstwa: Sos słodko-kwaśny bezglutenowy

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Środa (18.04.2018 r.)

- Krem z buraka z dodatkiem chrzanu. Pyszne placki ziemniaczane z sosem tzatzyki z uzo. Świeży wyciskany sok z marchewki.
Odstępstwa: Lane kluseczki

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Czwartek (19.04.2018 r.)

-  Krem z zielonego groszku (niezabielany). Pieczony schab na szaro z kaszą jaglaną i surówką. Kisiel malinowy

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Piątek (20.04.2018 r.)

- Minestrone (niezabielany), Łosoś z pary w sosie koperkowym na mleku ryżowym z soczewicą ze świeżymi szparagami w ramach dostępu. Deser z tapioki na mleczku ryżowym.

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

 

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP